Muuttajan muistilista

Tee muuttoilmoitus. Voit tehdä muuttoilmoituksen postille ja/tai Maistraatille. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien. Muuttoilmoitus voidaan tehdä internetissä tai postista sekä maistraatista saatavalla lomakkeella. (www.muuttoilmoitus.fi ).

 

Tee sähkösopimus. Asuntoon muuttaessa sinun tulee tehdä sopimus sähköstä ja sen siirrosta. Hämeenlinnan seudulla sähkön jakeluverkon omistaa Elenia Oy, joten siirto on ostettava sieltä. Voit halutessasi ostaa myös sähkön Elenialta tai katsella muita vaihtoehtoja esimerkiksi Energiamarkkinaviraston ylläpitämältä sivustolta. (www.sahkonhinta.fi)

 

Hanki kotivakuutus. Edellytämme vuokralaiselta kotivakuutusta, joka sisältää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Nuorisoasuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaiden henkilökohtaista omaisuutta, eikä esimerkiksi sijaisasuntoa.

 

Hanki muuttoauto ja –laatikoita. Muuttoautoja voi vuokrata eri autovuokraamoista ja pahvilaatikoita saa usein ilmaiseksi marketeista pyytämällä. Pyydä kavereita ja sukulaisia muuttoavuksi.

 

Tee huoneistotarkastus mielellään ennen kuin muutat tavarat sisään. Tällöin havaitset mahdolliset viat ja puutteet helpommin. Saat sähköpostitse huoneistokortin, täytä se huolellisesti. Lomakkeessa kysytään huoneiston kunnosta, sen vioista ja puutteista. Täytä lomake 4 päivän kuluessa, vaikka et havaitsisikaan asunnossa mitään vikoja tai puutteita.

 

Hanki asuntovarastoon lukko ja lukitse varasto heti – vaikket laittaisikaan sinne tavaraa.